Bil-O Syd

- Bilorientering i Småland, Skåne och Halland -

- Bilsporten på rätt väg -


Nästa arrangemang i Bilorientering är i Danmark, NEZ tävlingar 3 maj vid Faxe Ladeplads och 4 maj även den vid Faxe LadepladsMer info finns under Tävlingar/Anmälan
-----------------------------------


Protokoll från årets årsmöte som hölls 2/2 i Ljungby MK:s klubblokal finns nu här.

-----------------------------------


Under filmer uppe till vänster finns det länkar till filmer inifrån tävlande ekipage. De ger en liten hint om vad bilorientering går ut på.

Serieregler för Bil-O Syd hittas under Regler till vänster. Där finns även länkar till Officiella Bil-O regler och Gemensamma regler.
- Kör med vanlig bil - bra vägar -
- Välj olika banor, Lång, Kort eller PB -
- Information till nybörjare föra och efter varje arrangemang -
- Låga startavgifter -
- Kartläsare min ålder 13 år (9 år med förälder) -
- Passagerare får medfölja, men de måste dock lösa licens -
Se även en del förändringar under Aktuell info.
Vi hoppas ni fortsätter att skriva i vår Gästbok.
Aktuellt

GPS test och Ljungbys tävling!
Stor eloge till Ljungby som mäktar med både en GPS test på en helt avvikande bana och dessutom 3 riktiga tävlingsbanor.
Positivt var det relativt för oss bil-oare "stora" startfältet varav de flesta även passade på att testa GPS rundan.

GPS testen var intressant då man utöver vanlig körorder och olika kartor kan få visst stöd i mobilen med en GPS karta när man inte riktigt är "hemma" på den tryckta versionen. Detta kan vara en stor hjälp och bör kunna underlätta att få nya att prova på sporten. Man har inte alltid hjälp av den när GPS kartan inte är tillräckligt noggrann eller saknar vissa vägar men visst är det här en intressant variant. Många tycker inträdet i sporten är väldigt svårt och komplicerat men här finns en hjälp och kanske ungdomar som mer eller mindre är fastvuxna vid mobil kan se det som en version av "livespel". För någon funkade dock inte inknappningarna och det blir trist när man först i mål får den vetskapen. Vi följer utvecklingen med intresse!

Så till själva tävlingen som i vanlig ordning innehöll en hel del svårigheter och luringar signerade av Conny, Björn, Leo och Co. Dagsljuset gjorde att IK kontrollerna inte blev alltför svårhittade och tavelmiss fick rätt så stor betydelse i resultatet. Ett stort och trevligt skissområde inte heller att glömma. Som vanligt bra och tydliga kartor och ett väloljat arrangemang - som alltid när det gäller erfarna Ljungby-gänget. Uppemot 130 -140 kontroller vittnar om att kartläsarna hade en fullbokad em bakom kartbordet.

Stort tack Ljungby och även alla våra Danskar O-vänner som kommer och kör våra tävlingar. Hoppas att Öresundserien kan utvecklas till att fler kör i respektive land.

Läs mer