Bil-O / Regularity

- Nygammal Motorsport - sporten på rätt väg -

I alla väder och överallt hittar de.

----------------------------------

Bil-O, Söndag 1. mars 2020, Vikingejagten, Frederikssund Hallen, DK, GPS-tävling, startavgift 100 DKK (141 SEK), anmälan på www.knagen.dk

Bil-O, Sorø Løbet 21 mars. Serie Öresunds del 1 är öppen för anmälan. Anmälan på www.knagen.dk

Bil-O, Ljungbyrundan 18 april. Serie: Bil-O Syd och Öresunds del 2 är öppen för anmälan

----------------------------------

Mer info finns under Tävlingar/Anmälan

-----------------------------------


Protokoll från årsmöte 2019, som hölls 2/2 i Ljungby MK:s klubblokal finns nu här.

-----------------------------------


Under filmer uppe till vänster finns det länkar till filmer inifrån tävlande ekipage. De ger en liten hint om vad bilorientering går ut på.

Serieregler för Bil-O Syd hittas under Regler till vänster. Där finns även länkar till Officiella Bil-O regler och Gemensamma regler.
- Kör med vanlig bil - bra vägar -
- Välj olika banor, Lång, Kort eller PB -
- Information till nybörjare föra och efter varje arrangemang -
- Låga startavgifter -
- Kartläsare min ålder 13 år (9 år med förälder) -
- Passagerare får medfölja, men de måste dock lösa licens -
Se även en del förändringar under Aktuell info.
Vi hoppas ni fortsätter att skriva i vår Gästbok.
Aktuellt

Så går vi mot Bil-O ide..
Vi har haft en fin avslutning på säsongen här i Sverige med fina tävlingar i Uppland trots ett surmulet väder och får gratulera de Svenska medaljörerna som skiner upp i höstmörkret. Några riktiga trotjänare som nog själva tappat räkning på alla SM medaljer, Ulf & Björn Mikael & Hans-Eric, och så uppstickarna Jonas och Ingemar och många fler. Stort grattis till alla.
Naturligtvis gratulerar vi även våra grannar i Danmark och Finland där främst de förstnämnda ger oss svenskar en match även på hemmaplan bl.a. då genom Öresundsserien som är viktig för utbytet.

Nu återstår att sy ihop en bra tävlingssäsong 2020 och just nu gnuggas geniknölarna angående reglementet inför nästa år.

Rubriken kan läsas på 2 sätt. men främst var liknelsen tänkt att jämföra med björnarna (och då menar jag varken Wihlén, Henriksson eller Johansson ev glömmer jag någon) utan de 4-fotade (och då menar jag inte 4WD)... som sover över vintern i väntan på nåt bättre. Vi Bil-O entusiaster får vänta också ett tag inför nästa säsong där framförallt Danmark är flitiga arrangörer men vi hoppas på många fina tävlingar även i Sverige.
Förhoppningsvis kan vi få mer arrangörer även denna sidan sundet och lämpligt är väl då att tillbringa vinterkvällarna med banläggning!
En annan idé är väl kanske att kolla vidare på de tester som gjorts för att se om det kan locka nya utövare till att testa vår roliga bilsport.
En vintertävling kanske också inte vore fel. Några upplogade åkrar kan mycket väl bli en sprint-O.
Annars får vi hålla ut till våren...

Läs mer