Bil-O Syd

- Bilorientering i Småland, Skåne och Halland -

- Bilsporten på rätt väg -

Då var sista tävlingen inom Bil-O Syd arrangerad i Alingsås den 11/10 av Mölndals BSK. En mycket fin tävling arrangerades och det var en värdig avslutning på säsongen.

Senaste tävlingen inom Öresundsserien arrangerades den 13/10 i Roskilde.

Resultat från båda ovanstående tävlingar finns under Tävlingar/Anmälan i vänsterkanten. Serietabellerna uppdateras inom kort.

Wäxjö MS arrangerade även en introduktionskurs inom Bil-O den 17/11 med god uppslutning.

Nu är det vinteruppehåll, nästa är arrangemang är årsmötet den 2/2 2019 i Ljungby.

-----------------------------------


Protokoll från årets årsmöte som hölls 3/2 i Wäxjö MS klubblokal finns nu här.

-----------------------------------


Under filmer uppe till vänster finns det länkar till filmer inifrån tävlande ekipage. De ger en liten hint om vad bilorientering går ut på.

Serieregler för Bil-O Syd hittas under Regler till vänster. Där finns även länkar till Officiella Bil-O regler och Gemensamma regler.
- Kör med vanlig bil - bra vägar -
- Välj olika banor, Lång, Kort eller PB -
- Information till nybörjare föra och efter varje arrangemang -
- Låga startavgifter -
- Kartläsare min ålder 13 år (9 år med förälder) -
- Passagerare får medfölja, men de måste dock lösa licens -
Se även en del förändringar under Aktuell info.
Vi hoppas ni fortsätter att skriva i vår Gästbok.
Aktuellt

Åter en fin SM tävling o lyckade Prova På
Pålitliga Mölndals BSK med Kurt och Matihas Fredrixon i spetsen hade som vanligt strängat en roligt och utslagsgivande bana ingående i SM och Öresundsserien. En lagom mix av allt: parallell vägområde, gammelvägar lite snabbare partier och inte alltför krångliga skisser eller för mycket trix i svårorienterade sandgropar. En rejäl tävling med fina och tydliga kartor som innehöll allt med hjärngympa för kartläsaren och utmanande vägar för föraren.
Ett stort Grattis till Ulf och Björn som åter tog ett SM tecken. Imponerande tid och alla de ca 170 kontrollerna är svårslaget! Lite överraskande tog Ingemar och Jonas hand om silvret med ungefär samma tid men 2 kontrollmissar.
Överlag är det imponerande att se många ekipage med fåtal tavelbommar på en svår bana.

Lite kände vi igen från förra året bl.a "ravinen". Tyvärr åkte vi själva fel på "andra varvet" då vi inte upptäckte ett stigvsk på kartan. Att vända i "ravinbacken" var inte tal om med vår 2-hjulsdrivna utan fick ta ett extra varv där. Vad gör man inte för att ha roligt.;-) Området kring motocrossbanan (och ev folkracebana ?) är också utslagsgivande och hade nya överraskningar för oss som körde där förra året.

Otur för det danska ekipaget fastnade "utanför" kartan och inte kom längre än till första skissprovet.

Extra kul är att Mölndals-gänget också tycks kunna mobilisera ett 10 tal ekipage på Prova på banan även i år - varav hälften även deltog förra året.
Många av ekipagen har också upptäckt att Bil-O är väldigt roligt och ett angenämt komplement till vanlig skogsorientering. Förhoppningsvis kan vi som arrangörer ta hand om dessa "nya" med utbildningar och kortare Prova På banor mellan de större tävlingarna för att öka intresset.
Vi kan också se fram emot ett reportage framöver i boken "Årets Bilsport" då tävlingen följdes av Annemo Friberg!

Även Växjös Intro-kurs med praktisk övning fick bra respons. 7 ekipage på enklare versionen medan 4 även testade en lite svårare variant. Ca 45 min information som delades upp i grupper och fick sakkunnig utbildning föregick det praktiska. Dessutom hade Jonas Hjelm o Stina varit ute och filmat rundan innan och där visades första delen vilket gav föredömlig info. Vi hoppas nu på att fler fick blodad tand.

Vi fick även lite kortfattad info om Regularity genom Mats och Arne som tävlat i grenen vid några tillfällen bl.a. i Midnattssolsrallyt.

Vi återkommer med rapport från tävlingarna längre upp i landet.

Läs mer