Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/58/3000458/bil-o.se/public_html/admin/IncludeMysql.php on line 7

Bil-O / Regularity

- MOTORSPORT - SPORTEN PA RATT VAG -

"Underskatta inte de tavlandes formaga att rora till det i onodan"
Riks 23:an

---------------------------------

Bil-O:

LINJE-ORIENTERINGEN > Snugge-snurren < Grimslovs MS tavling, anmalan pa www.bil-o.se

----------------------------------

Vinterturneringen (hemma vid skrivbordet) 4 deltavlingar sista anmalnings och betal dag 1 december, se inbjudan

----------------------------------

REGULARITY:

----------------------------------

Mer info finns under Tavlingar/anmalan

-----------------------------------


Under filmer uppe till vanster finns det lankar till filmer inifran tavlande ekipage. De ger en liten hint om vad bilorientering gar ut pa.

Serieregler for Bil-O Syd hittas under Regler till vanster. Dar finns aven lankar till Officiella Bil-O regler, Regularity regler och Gemensamma regler.
- Kor med vanlig bil - bra vagar -
- Valj olika banor, Lang, Kort eller PB -
- Information till nyborjare fora och efter varje arrangemang -
- Laga startavgifter -
- Kartlasare min alder 13 ar (9 ar med foralder) -
- Passagerare far medfolja, men de maste dock losa licens -
Se šven en del fŲršndringar under Aktuell info.
Vi hoppas ni fortsštter att skriva i vŚr Gšstbok.
Aktuellt

Snart slut för i år
Så sjunger Bil-O tävlandet på sista versen för i år. Blir en säsongsavslutning i Grimslövs regi i början av december där det bjuds upp till en linjeorientering. Ett lite nytt begrepp för oss Svenskar men de som tävlat i Finland och Danmark bör kunna ha nytta av denna erfarenhet. Naturligtvis hoppas vi att många danskar ekipage också besöker oss.

SM dubbeltävlingar i Falköping blev tydligen en blöt och lerig tillställning speciellt på fredagen. Tävlingsområdet var dels motorbanan utanför Falköping och sedan nån grusgrop och en bergtäkt. Intensivt åkande och kartläsande som försvårades av blötan. Något danskar och Finnar behärskar och la beslag på platserna 1-6. "Först" på 7e plats ett svenskt ekipage men inte allra minst en stor överraskning i Yngve och Mattis Ernstsson. Vi som sett Mattis växa successivt som kartläsare är dock inte så förvånade och med erfarna pappa Yngve som har nått SM tecken i bagaget lär vi se ekipaget i topp i flera tävlingar. Lika överraskande var väl också Lars Karlsson med navigatör Mattias Sandqvist på platsen därefter.
Går vi till lördagstävlingen i Mölndals regi blev det en mer traditionell tävling och om nu Björn och Ulf "misslyckades" på fredag tog man gruvlig revansch och visade var skåpet skulle stå med en tämligen klar seger. Ulf gav bästa betyg åt tävlingen "En av de bästa tävlingar jag åkt". Därefter danska och finska ekipage platserna 2-4 och sedan Jocke och Peter på en 5e plats. 3e bästa svenska ekipage blev lite överraskande Magnus Ershede och Bengt Josefsson.
Bland toppekipagen saknades denna gång Rune och Andreas Nilsson som ej kunde deltaga denna helg.

Segrare i NEZ blev åter bröderna Harald och Jan Söndergaard efter 1-3 placeringar i de flesta NEZ tävlingarna. Ulf och Björn lyckades ta 2a platsen.
I SM blev det "delat i topp" mellan Ulf o Björn och Mattis /Yngve genom placeringar 5-1 resp 1-5. Nu vann Ulf då den med minst sammanlagda prickantal i de båda tävlingarna vinner enl Mästerskapsregler 9:2 (ändrat mot tidigare inlägg) Enklast är ju att 3 tävlingar ingår i SM så slipper man den problematiken.

Hoppas vi ses i Grimslöv och "Linus på linjen" ;-)

Lšs mer