Bil-O / Regularity

- MOTORSPORT - SPORTEN PÅ RÄTT VÄG -
Utsättning

-------------------------------

Bil-O: Tävlingar i Sverige

Mölndals BSK tävling O-turen, flyttad till 13 november

-------------------------------

Regularity: Tävlingar i Sverige

---------------------------------

Mer info finns under Tävlingar/Anmälan

---------------------------------


Protokoll från årsmöte 2020, som hölls 1/2 i Ryds MK:s klubblokal finns nu här.

-----------------------------------


Under filmer uppe till vänster finns det länkar till filmer inifrån tävlande ekipage. De ger en liten hint om vad bilorientering går ut på.

Serieregler för Bil-O Syd hittas under Regler till vänster. Där finns även länkar till Officiella Bil-O regler, Regularity regler och Gemensamma regler.
- Kör med vanlig bil - bra vägar -
- Välj olika banor, Lång, Kort eller PB -
- Information till nybörjare föra och efter varje arrangemang -
- Låga startavgifter -
- Kartläsare min ålder 13 år (9 år med förälder) -
- Passagerare får medfölja, men de måste dock lösa licens -
Se även en del förändringar under Aktuell info.
Vi hoppas ni fortsätter att skriva i vår Gästbok.
Aktuellt

Förhoppning om lättnad i restriktioner....
Nu får vi hoppas att vaccineringen tar fart så att restriktionerna om Covid/Corona eländet släpps successivt. Andra och tredje vågen hoppas vi inte följs av fler när de flesta fått sina sprutor.
Fler klubbar ligger i flitigt och förbereder tävlingar så fort det blir lite mer fritt fram.

Förhoppningsvis öppnas då även gränserna så att vi kan fortsätta utbytet mot danskarna som håller oss varma på i livetävlingar och digitala versioner
Resultatet av Danskarnas "skrivbords" version av visar att vi svenskar kan hävda oss. Lite trevlig läsning där vi svenskar lyckades ta 1a (Ulf) och 4e (Andreas) plats i klass A och 1a (Krister)och 2a (Leif) plats i Klass B där även Christina och Folke kom 6a. Gerth kunde behålla sin 10e plats i klass C. Grattis allihop.

Danskarna har kunnat genomföra en tävling i Mars med nästan 30 startande medan det ser dystrare ut för våra tävlingar och vi lär väl få invänta höstkanten och hoppas det mesta då går att arrangera.

Inom Regularity hoppas vi också på att ett utökat utbyte med andra länder kan bli aktuellt. Ljungby hade som bekant även tyska deltagare och tydligen skulle dessa nu sprida information över gränserna så förhoppningsvis ger detta ringar på vattnet. Tydligen körs det också någon form av bilorientering i Tyskland men oftast då i kombination med just Regularity.

Vi hoppas också att turbulensen i SBF nu lugnat ner sig och tydligen skall styrelsen få en slutlig utformning inom en snar framtid.

Som vi meddelat har en av våra mesta Bilorienterare både som deltagare och arrangör lämnat jordelivet. Åke Jansson var en ikon inom vår sport och är oerhört saknad. En "kille" alltid med glimten i ögat och någon underfundig kommentar. Vem visste förresten att Åke var duktig fotbollsspelare i div 3 i sin ungdom? I vårt korplag på 1970 talet öste han in mål från vänsterkanten.
Våra tankar går främst nu till hans barn och släkt.

Håll ut och håll avstånd så syns vi snart i bushen ;-)

Läs mer