Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/58/3000458/bil-o.se/public_html/admin/IncludeMysql.php on line 7

Bil-O / Regularity

- MOTORSPORT - SPORTEN PA RATT VAG -
VALKOMMEN I SKOGEN, snart dax igen

-------------------------------

Bil-O: OBS!! SISTA ANMALNINGSDAG TILL O-TUREN I ALINGSAS 2021-11-08 KL. 23:59, MOLNDALS BSK

-------------------------------

REGULARITY:

Prova pa regularity, finns en nyborjarebana i Moheda trakten kontakta Arne Gustafsson WMS, om ni vill prova

---------------------------------

Mer info finns under Tavlingar/anmalan

---------------------------------


Protokoll fran mote i Bil-O radet for Bil-O Syd 2021, som holls digitalt den 30/1, finns nu här.
Notera att detta inte ar ett Arsmote likt tidigare ar, det ar endast ett mote i Bil-O-radet for Bil-O Syd. Nagot arsmote kommer inte hallas under 2021.

-----------------------------------


Under filmer uppe till vanster finns det lankar till filmer inifran tavlande ekipage. De ger en liten hint om vad bilorientering gar ut pa.

Serieregler for Bil-O Syd hittas under Regler till vanster. Dar finns aven lankar till Officiella Bil-O regler, Regularity regler och Gemensamma regler.
- Kor med vanlig bil - bra vagar -
- Valj olika banor, Lang, Kort eller PB -
- Information till nyborjare fora och efter varje arrangemang -
- Laga startavgifter -
- Kartlasare min alder 13 ar (9 ar med foralder) -
- Passagerare far medfolja, men de maste dock losa licens -
Se även en del förändringar under Aktuell info.
Vi hoppas ni fortsätter att skriva i vćr Gästbok.
Aktuellt

Lite att "bita i"
SÄ har bÄde Ljungbys och Grimslövs tÀvlingar genomförts med stort deltagarantal dÀr bÄde danskar och finnar deltog i de kombinerade SM/NEZ tÀvlingarna. Ett stort tack till arrangerande klubbar för mycket bra genomförda tÀvlingar.

Vi har egentligen enbart Grimslövs tÀvling att referera till som deltagare men bÄda tÀvlingarna var svÄra och utmanande. IK tavlor duggade tÀtt och Àven pÄ intensiva skissomrÄden var det gott om tavlor och möjligheter att missa nÄgot.
Denna gÄng fick sÄvÀl duktiga danskar och finska ekipage se sig besegrade men bÄda tÀvlingarna var vÀl relativt sÀtt vÀldig "bil-o-sydsvenska" i sin utformning med mycket detaljorientering dÀr det gÀllde att lÀsa i princip varje vÀgskÀl och kurva perfekt. Minst lilla oskÀrpa straffade sig direkt.
Detta vittnar ocksÄ prickantalet för Àven av de mest garvade ekipagen. Att Ulf A med Björn som förare skulle bemÀstra dessa svÄrigheter bÀst bÄda tÀvlingarna var vÀl egentligen ingen direkt överraskning. Andreas och Rune var vÀl i sÄ fall tÀvlingarnas största överraskning med 2 andraplatser.
En kort bana fanns i Grimslövs lördagstÀvling och hÀr kunde far och son Dacke ta segern i klassen. HÀr saknades annars Folke och Gerth som tÀvlande - dÄ Folke med hustru Christina agerade bankontrollant.

NÀrmast följer tÀvlingar i Uppland och sÄ lÀngre fram i Mölndal medan en flera beger sig till Finland för att ta sig an den finska varianten av NEZ.

Att klubbarna planerar och bokar in bÄde utbildningar och korta lÀttare banor för nybörjare Àr vÀl enda sÀttet att fÄ en ÄtervÀxt i sporten.

"Bil-O korrespondenten"

Läs mer