RESULTAT BIL-O Kronoberg

 

 

 

Älmhults MK 4/4-04

 

 

Älmhultsrundan

 

 

 

 

 

 

 

 BANA 1

 

 

 

Förare

Kartläsare

Lag/Klubb

TOTALT

Ann Charlotte Holmgren

Gunnar Holmgren

Holmgrens

12,41

Eva Bergstrand

Mats Helmersson

 

15,50

Patric Carlsson

Emma Jörgensson

 

21,46

Hans Urdell

Anita Urdell

Stål & Verktyg

22,57

Mattias Sjöstrand

Mattias Ludvigsson

 

35,45

Camilla Tordenfeldt

Lars Olofsson

 

58,13

Boris Karlsson

Kristian Karlsson

 

135,45

Preben Svensson

Ingmar Johansson

 

138,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 BANA 2

 

 

 

Martin Andersson

Daniel Johansson

Ljungby MK

1,13

Åke Jansson

Rolf Linde

BSR 1

1,30

Bertil Nilsson

Bernt-Ove Karlsson

Team Kangoo

13,46

Björn Lindskog

Inge Järletoft

Team Nordgro

20,17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reportage från Älmhults tävling den 4/4.

 

Älmhult hade med Arne Johansson och Peter Palinkas i spetsen fått till en trevlig och utslagsgivande bana. Flera OK kontroller vållade de tävlande problem. En liten kartskiss mitt på banan och en och annan vägrätning fanns också med och ”förgyllde” tillvaron för ekipagen.

 

Segrare på bana 2 – den lite svårare – blev även rutinerade och duktiga Daniel Johansson bakom kartan. Nu assisterad av en ny förare i Martin Andersson.

 

Sista provet med tidtagning blev avgörande även denna gång där Ljungbyekipaget var ca 15 sek. snabbare än Växjös ”Mäster Bil-O” Åke Jansson med undertecknad (Rolf Linde) kartläsande i baksätet ”assisterad” av min 3,5 åriga son Viktor som nu i sin första Bil-O tävling rabblade bokstavskoder från kontrollerna utmed hela banan.  ”V som i Viktor och T som i ( lillasyster) - Tove.” Lika bra att böja det som ända krokigt skall bli…….

 

Nämnas kan att både dessa ekipage tävlar i den aktiva klassen och således ej om seriepoängen med de övriga ekipagen.

 

Några som fick känna på lite ”onödiga fel” var annars segrarna från Växjös tävling Björn Lindskog och Inge Järletoft i sin rally Golf som missade samma PK mellan några ”stålbalkar” som skulle tas 2 gånger på sista provet. 20 prick är kännbart.

De ligger nu lika i serien med säkra Bertil Nilsson och Bernt Ove Karlsson som även dessa gjorde ett förargligt fel på en OK i slutet och fick där 10 prickar.

Team Nordgro leder dock Korpserien eftersom de aktiva även räknas in där och tagit poäng.

 

Bland nybörjarna vann nu paret Ann Charlotte och Gunnar Holmgren från Växjö med liten marginal och gick därmed upp i serieledning både individuellt och i Korpserien. En liten revansch från förra tävlingen där de gjorde lite nybörjar fel.

2 :an Eva Bergstrand och Mats Helmersson och 3:an Patric Carlsson och Emma Jörgenssen visar att det finns många duktiga ekipage i nybörjarklassen.

Förra tävlingens segrare paret Hans och Anita Urdell kom på fjärde plats och i seriesammanställningen ligger de nu 2:a liksom i korpserien för Stål & Verktyg strax efter Holmbergs.

 

Nu får vi arrangörer jobba för att dra mer startande till våra tävlingar och hoppas att de tävlande också kan bidraga med att få med kompisar och nya medtävlare.

 

”Deltagaren Rolf Linde”