RESULTAT BIL-O Kronoberg

 

 

   

 

Ljungby MK 16/5-04

 

   

 

Lby-rundan

 

 

   

 

 

 

 

Ingen tidtagning på O-sträcka 1  

 

 BANA 1

 

 

   

 

Förare

Kartläsare

Lag/Klubb/Hemort

O-sträcka 1 O-sträcka 2

TOTALT

Daniel Ingered Martin Andersson Felkörarn & Felläsarn 0 0 / 6,21 6,21
Ewa Bergstrand Mats Helmersson Feringe HRA 10 10 / 7,13 27,13
Ann-Charlotte Holmgren Gunnar Holmgren Holmgrens 0 30 / 5,27 35,27
           
           

 

 

 

   

 

 

 

 

   

 

 BANA 2

 

 

   

 

Lennart Dacke Krister Karlsson Mölndals MK 0 0 / 2,30 2,30
Micael Lvov Rolf Linde BSR Lag 1 0 0 / 3,55 3,55
Björn Lindskog Inge Järletoft Team Nordgro 10 0 / 3,01 13,01

Peter Palinkas

Arne Johansson

Älmhults MK

20 0 / 2,30

22,30

Bertil Nilsson Bernt-Ove Karlsson Team Kangoo 20 0 / 3,30 23,30
Göte Svensson Leif Jönsson Härlövs Gräv 20 10 / 8,50 38,50
           
Reportage från Ljungby 16/5

Söndagens tävling gick strax väster och norr om Ljungby och far & son Conny & Daniel Johansson hade lagt en bana med några lurigheter och "nyheter" för nybörjarna.
I stort sätt var bana 1 och bana 2 lika förutom en svårare vägombyggnad.
Några OK vållade problem för flera ekipage och en hel del av de aktiva missade även en liten slinga som skulle köras utmed en större väg. Eller som någon uttryckte det en liten "pinkrunda" ….

På bana 1 visade paret Ingered- Andersson alias "Felköraren & Felläsaren" ännu en gång att man kör "helt rätt" och är en allvarlig aspirant till slutsegern genom att åter kamma hem en 15 poängare. Detta utan tavelmissar och en bra tid på det svåra sista provet på ett sågverk i Ljungbys utkant.
Slutprovet på Bana 1 och Bana 2 var identiska och de som inte är vana vid kartskiss-åkning fick ett smakprov på hur det kan se ut för de aktiva på en "normal" tävling. Bergstrand/Helmersson tog en 2.a plats efter en tavelbom.
Paret Holmgren gjorde ett misstag på sista provet genom att "i hastigheten hoppa" över" några angivelser i körordern. Detta är lätt hänt när samma "siffra" finns med på flera ställen vid s.k. snurrningar som ofta förekommer på skisserna. Det gav nu lite onödigt 3 tavelmissar och en sannolik 2:a plats förvandlades till 4:e. Undra om "pappa" Holmgren fick skäll av detta från sonen som varit trogen passagerare i baksätet i alla tävlingarna ? ;-/
Det är kul att vi har intresserade ungdomar - fler behövs - som kan föra bil-o traditionerna vidare..
P.S. Ett tips är att markera de angivelser på körordern som man passerat…

Bana 2 samlade denna gång ett mycket aktivt och duktigt ekipage i Lennart Dacke och Christer Karlsson tävlande för Mölndal. Paret tog segern med "elit tid" på skissen och helt utan tavelbommar. Undertecknad är inte lika snabb på skisserna och vi var dryga 1,5 minuten efter med ca 6,5 minuters körning… Nya föraren Micke Lvov som kört, varit kartläsare och arrangerat många tävlingar i såväl MHF som SBF orienteringar tyckte nog det gick lite för sakta …

Lika snabba som segraren på skissträckan var annars Palinkas/Johannson men man hade 2 tavelbommar varav ovan nämnda "pinkrunda" och kom fyra. Mer kaffe före start kanske kan vara medicinen ? :.
Lindskog/Järletoft hade också missat en tavla (fel OK) och knep 3.e platsen och återtog därmed ledningen i Serien för Bana 2.
Detta ekipage utkämpar en duell och man har växlat ledning varannan tävling med Nilsson/Karlsson. Dessa kom nu på 5.e plats men ändå var 2:a bland de "icke aktiva" ekipagen.

-----------

Sommarledigt
Nu tar vi lite sommarledigt från bilorienterandet .. ja i alla fall som arrangörer - och kommer igen med nya krafter inför hösten. Alla får under tiden hjälpas åt med att sprida budskapet så att vi får större startfält i vår underhållande sport…
För flera aktiva väntar närmast NoM i västra Sverige i början av juni där vi önskar alla som skall deltaga lycka till.
-----------
Om arrangörerna
Måste även omnämna de outtröttliga arrangörerna ….
Förra helgen tävlade Conny och Daniel som aktiva i NoM i Danmark och på lördagen var de tids funktionärer på stortävlingen Syd Svenska Rallyt i SM… Nästa helg kör Ljungby minirallytävlingen Midsommardansen och då har far& son Johansson också viktiga funktionärsroller …och däremellan hinner man dessutom lägga denna nybörjartävling !
Vi "aktiva" får verkligen tacka för att det finns ambitiösa entusiaster som både hjälper sin motorklubb och själva är aktiva. En eloge åt herrarna…

Även för Växjös eldsjäl Åke Jansson har det varit hektiska veckor med bl.a. Roadbok till SSR och en hel del vägtillstånd från trilskande boende utmed några av specialsträckorna.
Dessutom åkte han förbil med "polisen" innan de tävlande under hela SSR.